سس سویا

سس سویا

سس سویا

سس سویا

 سس سویا نوعی چاشنی شور و تیره رنگ است و این سس که از دانه‌ های گیاه سویا تهیه می‌شود برای مزه‌ دار کردن غذا های دریایی ، انواع کباب گوشت ، مرغ ، سبزیجات و حتی برای تهیه انواع دیگر سس‌ ها استفاده می‌شود.در این مقاله به برخی از فواید و مضرات سس سویا میپردازیم با مجله خبری پارس مای همراه باشید.

چهار ماده اصلی سس سویا عبارت‌اند از

  • سویا
  • گندم
  • نمک
  • عوامل تخمیر همچون کپک یا مخمر

سس سویا + سویا + خواص سس سویا

انواع سس سویا

سس سویا می‌تواند غلیظ و پر رنگ یا رقیق و کم‌ رنگ باشد. سس‌ های سویای کم‌ رنگ معمولاً مزه ی شورتری نسبت به انواع تیره رنگشان دارند و می‌توان از آنها در غذا هایی که نمی‌ خواهند رنگشان تیره شود ، استفاده کرد. سس‌ های سویای تیره‌ رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ‌ تر بوده ولی شوریشان کمتر است ، با این حال از طعم و خوشمزگی قوی‌ تری نسبت به سس‌ های سویای کم‌ رنگ برخوردارند.

 

خواص سس سویا

تحقیقاتی که در مورد سس سویا و اجزای آن انجام شده است ، حاکی از وجود مزایا و فواید بالقوه‌ ی این ماده برای سلامتی است. این مزایا به شرح زیر هستند:

  • میتواند حساسیت ها از جمله حساسیت فصلی را کاهش دهد
  • به دلیل افزایش ترشح شیره‌ ی معده به بهبود گوارش بهتر کمک می‌کند
  • ممکن است در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد
  • این سس تیره چندین آنتی اکسیدان قوی دارد. فایده‌‌ ی این آنتی‌ اکسیدان‌ ها برای بدن انسان نامشخص است ، اما در پژوهشی ، تأثیرات مثبت آنها را بر سلامت قلب نشان داده است.

مضرات سس سویا

مصرف این سس ممکن است خطراتی برای سلامتی داشته باشد ، اما بیشتر این خطرات متوجه سس هایی هستند که از طریق روش‌ های شیمیایی تولید شده‌ اند و استفاده از سویا سس‌ های طبیعی چنین خطراتی ندارد. مصرف سس سویا مضراتی برای سلامتی انسان دارد؛ از جمله: نمک موجود در آن ، وجود ترکیبات سرطان‌ زا و واکنش‌ های خاص به اجزایی همچون مونوسدیم گلوتامات و آمین‌ ها.

همچنین برای تهیه انواع سس سویا میتوانید به این صفحه مراجعه کنید و از طعم و مزه ی خاص آن لذت ببرید.

درباره نویسنده